Lennot Alankomaihin/HollantiinAlankomaat (hollanniksi Nederland, englanniksi Netherlands) on kuudentoista miljoonan asukkaan pieni maa Länsi-Euroopassa. Koko maa ja erityisesti sen pääkaupunki Amsterdam on tunnettu vapamielisyydestä ja boheemeista asukkaista. Valuuttana toimii euro ja aika ero on Suomeen verrattuna tunnin, joten suomalaisten on helppoa lähteä matkaan ilman suurta sählinkiä. Hintataso on Suomea hieman matalampi.

Suurimmat nähtävyydet

Suurimmat Alankomaiden nähtävyyksistä löytyvä maan pääkaupungista, mutta niistä löytyy tietoa alempana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että maalla ei olisi muuta tarjottavaa kiinnostuneille matkailijoille. Länsirannikolta löytyy rentoutumiseen täydellisiä hiekkarantoja ja merenrantakaupunkeja. Maan keskiosista taas löytyy upeita tulppaanipeltoja ja idyllisiä tuulimyllyjä, joita näkee usein Alankomaita esittelevissä kuvissa.
Amsterdamin lisäksi maan tunnetuimpiin turistikohteisiin kuuluu Rotterdam, joka liitetään yleensä upeaan arkkitehtuuriin. Matkakohde on helppo tavoittaa vaihtolennolla Suomesta. Kaupunki on keskittynyt rautatieaseman ympärille ja jo pelkkä alueella kävely on suurta juhlaa arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille.

Amsterdam

Kanaalien täyttämä kaupunki on tunnettu monista elokuvista ja romanttisesta sekä vapaamielisestä ilmapiiristään. Pelkästään kaupungin ympäri pyöräilemiseen ja kauniiden kaupunginosien ihmettelyyn voisi käyttää päiviä. Jos kaipaat luonnonläheisyyttä ja haluat nähdä kaupungin paikallisten näkökulmasta, Vondelpark-puisto on sinulle sopiva kohde. Sen kaunis kasvillisuus ja upeat lammet tarjoavat täydellisen paikan levähdystauolle.

Amsterdamista löytyy myös monia kiinnostavia museoita, joista hyvänä esimerkkinä voi mainita Alankomaiden kansallismuseon, Rijksmuseum. Historiasta kiinnostuneiden ei kannata jättää välistä Anne Frankin taloa ja museota. Voit tutustua taloon, jossa maailmankuulu päiväkirja kirjoitettiin.
Jos historia ja museot eivät kiinnosta tai olet pitkän päivän jälkeen saanut niistä tarpeeksesi, voit löytää täysin uuden puolen Amsterdamista vierailemalla punaisten lyhtyjen alueella. Tämä kaupungin osa on tunnettu maailmalla laillisesta prostituutiosta. Kadut on valaistu punaisella valolla ja meno on villiä. Laillisen kannabiksen ja muiden huumausaineiden käyttö on alueella yleistä. Näkemisen arvoinen paikka, vaikka suosituksena on välttää yksin pimeän jälkeen vierailua.

Lennot Suomesta Alankomaihin

Helsingistä pääsee suoraa lentäen maan pääkaupunkiin Amsterdamiin noin reilun sadan euron hintaan. Muille lentokentille (ja muilta Suomen lentokentiltä lähtevillä lennoilla) pääsee vaihdolla, mutta lennot ovat huomattavasti Amsterdamin lentoja kalliimpia.

Amsterdamissa sijaitsevan Schiphol-lentokentän lisäksi Alankomaissa on 26 lentokenttää, joihin Suomesta pääsee vaihdolla seuraaviin: Eindhovenissa, Maastrichtissä, Groningenissa ja Rotterdamissa. Näiltä viideltä lentokentältä on helppoa kulkea koko maahan ja sen kaikkiin kaupunkeihin, jos mielessä on suurempi seikkailu ympäri tätä tuulimyllyjen valtaamaa aluetta.

Maan suurin lentokenttä Schiphol on yksi Euroopan ja maailman vilkkaimmista. Sen kautta lentää mm. monia halpalentoyhtiöitä ympäri Eurooppaa. Pienen Amsterdam vierailun jälkeen matkaa voi jatkaa muutamalla kympillä vaikkapa Saksaan, Belgiaan tai Ranskaan.
Etsi nyt lentoja sivujemme hakutoiminnolla ja lähde upeaan seikkailuun ilman rajoja. Alankomaat on tähän juuri sopiva kohde. Ota siis passi esiin ja valmistaudu matkaan vapaamieliseen valtioon Läsi-Euroopassa!