Halvat lennot BelgiaanBelgiaa voisi kutsua myös Euroopan pääkaupungiksi, koska huomattava osa EU:n hallinnosta keskittyy maan pääkaupunkiin. Pääkaupunkina Bryssel on suomalaiseen näkökulmaan nähden valtava miljoonan asukkaan keskittymä. Koko maankin väkiluku on kaksinkertainen Suomeen nähden, joten Belgian vierailulta kannattaa odottaa menoa ja meininkiä sekä väen paljouksia suurissa kaupungeissa.

Saksan, Ranskan ja Alankomaiden väliin sijoittuvassa Belgiassa puhutaan sekä hollantia, ranskaa että saksaa. Rahaa ei tarvitse vaihtaa ennen matkaa, koska eurooppalaisen maan valuutta on euro kuten Suomessakin. Matkan aikana kannattaa maistaa paikallisia ranskanperunoita ja vohveleita, koska kumpikin näistä ruokalajeista on alkujaan peräisin Belgiasta.

Nähtävyydet

Pääkaupungin lisäksi Belgia tunnetaan Tintti-sarjakuvista ja maukkaasta suklaasta. Erityisesti suklaa on helppoa yhdistää matkaan suklaamaistelun merkeissä. Tintti-museo taas on täydellinen nähtävyys kaikille sympaattisen sarjakuvasalapoliisin faneille. Euroopan keskuksena toimiva Belgia on myös monien mielenkiintoisten museoiden kotimaa. Vierailun arvoisia museoita ovat mm. Antwerpenin muotimuseo, Gentin Design-museo ja Brüggen Hospitaalmuseum.
Museoiden lisäksi Belgia on täynnä erilaisia aktiviteettejä ja vilkasta yöelämää. Toisaalta historiasta kiinnostuneille maa tarjoaa niin keskiaikaisia kaupunkeja kuin vanhoja kirkkoja ja rakennuksiakin. Maa tarjoaa varmasti kaikille jotakin eikä tekeminen tule loppumaan kesken edes pitemmän loman aikana.

Bryssel

Tämä miljoonakaupunki on täynnä vilskettä ja vilinää sekä kansainvälistä menoa. Euroopan keskuksena kaupungissa on lukuisia EU:n edustajia ja poliitikkoja. Bryssel tunnetaankin kurssikohteena niin politiikan kuin muidenkin yleissivistävien aiheiden saralla. Kurssien lisäksi kaupungissa järjestetään lähes viikoittain erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, joista löytää helposti tietoa kaupungin viralliselta matkailusivustolta.
Kaupungin kansainvälisen tunnelman ansiosta matkailija pärjää englannilla, mutta voi harjoitella monia muitakin osaamiaan kieliä. Tärkein nähtävyys Brysselissä on Grand-Place-keskusaukio ja sen ympärille levittäytyvät idylliset kaupunginosat. Muita vierailun arvoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi ravintoloiden täyttämä Rue des Bouchers -katu, pörssitalo, kaupunginmuseo ja EU-kortteli.

Lennot Suomesta Belgiaan

Helpoin matkakohde Belgiassa suomalaisille on maan pääkaupunki, johon pääsee lentäen suoraa Helsingistä. Finnairin lennon kesto on noin kaksi ja puoli tuntia. Brysselin lisäksi Suomesta on helppo lentää maan toiselle suurelle lentokentälle, joka sijaitsee Antwerpissa. Tosin tähän kohteeseen lennettäessä täytyy vaihtaa konetta kerran matkan aikana, joka taas pidentää lentoaikaa.

Maasta löytyy myös lukuisia muita lentokenttiä, joihin on vaikeampaa tai lähes mahdotonta lentää Suomesta käsin. Liege on Espanjasta saapuville yleinen kohde, kun taas Brüggen Oostende -lentokentän kautta pääsee kulkemaan useisiin eri Euroopan kaupunkeihin.

Belgian julkinen liikenne on helppoa käyttää ja kulkeekin läpi maan. Tästä johtuen esimerkiksi Brysselistä on lennon jälkeen helppo edetä koko maahan. Belgia on myös lukuisten halpalentoyhtiöiden suosima kohde ja maasta pääseekin lentäen moniin eri kohteisiin vain muutamalla kympillä. Esimerkiksi Puola, Saksa, Iso-Britannia ja Italia ovat hyviä jatkokohteita Belgiasta, jos tahdot säästää rahaa.

Etsi nyt parhaat lennot hakutoiminnollamme ja ala suunnitella omaa Belgian matkaasi. Löydä itsellesi sopiva hinta ja matkareitti. Mitä enää odotat? Belgian loma on täydellinen lisä jokaisen EU-kansalaisen bucket listalle.