IrlantiIrlanti on saarivaltio Iso-Britannian kyljessä. Toisinaan tämä nähtävyyksien täyttämä maa unohdetaan suositumman naapurimaan ja erityisesti Lontoon rinnalla. Irlannin valuutta on euro, joten suomalaisen on helppo lähteä matkalle ilman suurempaa sählinkiä. Maan väkiluku on hieman matalampi kuin Suomen, mutta myös maan pinta-ala on alle kolmasosan Suomesta. Erityisesti maan pääkaupunki Dublin saattaa vaikuttaa vilkkaalta suomalaisin silmin.

Nähtävyydet

Kuten useimmista Euroopan maista löytyy Irlannistakin laaja kirjo erilaisia ja tyylisiä nähtävyyksiä, joista jokainen voi valita itselleen sopivan kokonaisuuden. Erityisesti Irlanti tunnetaan mystisistä historiallisista ja luontoon liittyvistä kohteistaan. Tietenkään ei kannata unohtaa viihtyisiä pubeja ja maan alkoholikulttuuria, joista erityisesti monet suomalaiset tuntuvat nauttivan matkustaessaan Irlantiin.

Irlannissa on monia upeita kaupunkeja, joiden tyyli vaihtelee niin rakentamisajan kuin paikankin mukaan. Historiallista tunnelmaa löytyy esimerkiksi Youghalin keskiaikaisesta rantakaupungista, kun taas Clareen pikkukylissä voit nauttia upeista musiikkitapahtumista. Kolmas maininnan arvoinen paikkakunta on Galwayn yliopistokaupunki, joka vetoaa erityisesti nuoriin. Kaupunki tarjoaa niin kulttuuria kuin historiaakin sekä helpot yhteydet lähikaupunkeihin.
Jos Irlannin karut henkeäsalpaavat maisemat kiinnostavat, yksi suosituimmista matkoista on ajelu Ring of Kerry -tietä pitkin. 180 kilometriä pitkän reitin varrella pääset näkemään niin kauniita merimaisemia kuin upeita jylhiä luonnonpuistomaisemiakin. Jos autolla ajo tuntuu liian tutulta ja turvalliselta, matkustavat monet seikkailijat Irlantiin patikoimaan. Mikä voittaisi kävelyn utuisilla nummilla ja jyrkillä mereen laskeutuvilla kallioilla?

Dublin

Dublin on toiminut jo vuosia kirjallisuuden ystävien mekkana ja siellä sijaitseekin kaksi maailmankuulua kirjastoa: Trinity College ja Chester Beatty. Toisaalta kirjojen parissa vietetyn päivän jälkeen kaupunki tarjoaa vilkkaan ja monipuolisen yöelämän. Kuka nyt ei olisi kuullut ”irkkupubeista”? Turistien suosimat ja helpoiten löytyvät pubit sijaitsevat Temple Bar -alueella, joka on keskellä kaupunkia ja lähellä kaikkia tärkeimpiä nähtävyyksiä.
Guinness Hop Store on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja yllättäen museo, josta tulevat nauttimaan myös yleensä museoita karttavat henkilöt. Tunnetun Guinness-panimon viereen sijoittuva museo tarjoaa kuvan panimon historiaan ja alkoholin valmistukseen. Opettavaisen kierroksen jälkeen kannattaa poiketa panimon kaupassa, jossa pääset maistelemaan Guinness-tuotteita.

Lennot Suomesta Irlantiin

Suomesta Irlantiin pääsee helposti maiden pääkaupunkien välillä kulkevilla kolmen tunnin suorilla lennoilla. Helsingin ja Dublinin väliset lennot kestävät noin kolme tuntia, mutta huomioon täytyy ottaa myös maiden välinen kahden tunnin aikaero. Lippujen hinta vaihtelee sadan euron ja kahdensadan euron välillä, mutta toisinaan tarjolla on parempiakin diilejä.

Toisaalta, jos syrjäisempi Irlanti ja sen kauniit nummet kiinnostavat, Suomesta pääsee vaihdolla myös maan muille lentokentille: Shannon, Cork ja Knock. Dublinista on hyvät kulkuyhteydet ympäri koko maata, joten se on hyvä lennon päätepysäkki, josta voi jatkaa matkaa muihin mielenkiintoisiin kohteisiin haluamallaan kulkuneuvolla.

Käytä sivustomme hakutoimintoa parhaiden lentojen löytämiseen. Autamme sinua etsimään sekä suorat että monimutkaisemmat lentokokonaisuudet. Irlanti on aina ajankohtainen matkakohde, joten varaa oma lomasi nyt ja lähde seikkailemaan kauniille mystisille nummille.