Halvat lennot ItävaltaanKeski-Euroopassa sijaitsevalla Itävallalla on lukuisia naapurimaita ja tästä johtuen se onkin täydellinen lähtöpaikka esimerkiksi Euroopan roadtrip-matkalle. Maantieteellisesti Itävallasta kiinnostavan kohteen tekevät Alpit ja maan lävitse kulkeva Euroopan toisiksi pisin Tonava-joki. Pääkaupunki Wien sijaitsee maan itäosassa ja Finnair lentää kohteeseen useita kertoja viikossa Helsingistä.

Itävallan valtakieli on saksa, mutta maassa puhutaan myös kroatiaa, unkaria ja sloveniaa. Maassa yhdistyy monia eri keski-Euroopan kulttuureja ja kansoja mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Itävallan kansainvälisestä tunnelmasta huolimatta englannin tai saksan taidoilla pärjää maan joka kolkassa. Valuuttana toimii euro ja aikaero Suomeen on tunnin verran.

Nähtävyydet

Itävalta on suosittu laskettelukohde, mikä ei ole yllätys Alppien peittäessä yli puolet maan pinta-alasta. Laskettelijoille löytyy valinnanvaraa niin aloittelijoille sopivista kuin ammattilaisillekin suunnitelluista laskettelukeskuksista. Suurimmissa on yli sata rinnettä, jotka ovat tyyleiltään ja vaikeustasoiltaan erilaisia. Laskettelun lisäksi hiihtokeskukset tarjoavat monipuolisesti muitakin talvilajeja, joista jokainen löytää varmasti suosikkinsa.
Talviurheilun lisäksi Itävalta on kulttuurille omistautunut maa, jonka maisemat hurmaavat kovasydämisenkin matkailijan. Salzburg on heti Wienin jälkeen yksi maan parhaista matkailukohteista. Sen henkeä salpaavat maisemat ovat tuttuja mm. Sound of Music -elokuvasta. Viimevuosina Salzburg on tullut yhä houkuttelevammaksi matkakohteeksi suomalaisille, koska Finnair on lentänyt kohteeseen suoraa osanaikaa vuodesta.

Wien

Myös Keski-Euroopan helmeksi kutsuttu Wien on entisaikojen kuninkaiden kotikaupunki. Tärkeimpien nähtävyyksien lista koostuukin palatseista, kauniista pienistä kujista ja lukuisista kirkoista. Maininnan arvoisia nähtävyyksiä ovat Kärntner Strassea -ostoskatu, Mozartin entinen kotitalo, Hofburgin palatsi ja MuseumsQuartier-museoalue.

Älä anna ensivaikutelman kuitenkaan hämätä sinua. Kaiken kulttuurin ja historian keskellä Wien on täynnä modernia villiä yöelämää. Jos päivän kulttuuririentojen jälkeen kaipaat rentoutumista, suuntaa tiesi Schwedenplatz-aukiolle paikallisten perässä tai nuorten parissa suosioon nousseelle Neubau-alueelle.

Lennot Suomesta Itävaltaan

Finnair lentää Itävallan pääkaupunkiin Wieniin ympäri vuoden. Wienin kansainvälinen lentoasema (saksaksi Flughafen Wien-Schwechat) on erinomaisten yhteyksien päässä kaikista maan kaupungeista, halusit sitten jatkaa matkaasi lentäen tai maitse. Wienin lentojen lisäksi suoria matkoja löytyy vaihteleviin kaupunkeihin vaihtelevina ajankohtina. Esimerkiksi alkuvuodesta 2017 Helsingistä pääsi suoralla lennolla Salzburgiin. Kannattaa olla siis tarkkana ja tarkistaa lentotarjonta ennen matkan suunnittelua. Itävalta on täynnä mielenkiintoisia kaupunkeja ja matkakohteita.

Jos lennon vaihtaminen ei haittaa, Suomesta pääsee helposti useille eri lentokentille ympäri Itävaltaa. Linz, Graz, Innsbruck ja Klagenfurt ovat vain esimerkkejä mahdollisista päämääristä. Itävallan kautta lentää koneita ympäri maailmaa, mutta kaikki lennot ovat suhteellisen kalliita ja Suomen hintaluokkaa. Minkä tahansa lentokentän valitsetkin, julkinen liikenne toimii Itävallassa hyvin lentokenttien ja läheisten suurien kaupunkien välillä.

Etsi nyt parhaat lentodiilit Itävaltaan hakukoneemme avulla. Lähde vaikkapa Wieniin tai nauttimaan raikkaasta Alppi-ilmasta. Hakutoiminnon avulla löydät halvimmat tai itsellesi parhaiten sopivat lennot kaikkiin kohteisiin Itävallassa. Mitä enää odotat! Nyt on aika alkaa suunnitella sitä kauan odotettua Euroopan matkaa.