KroatiaEuroopan Unionin uudempiin jäsenmaihin kuuluva (liittyi vuonna 2013) Kroatia on tullut muutaman viime vuoden aikana tunnetummaksi matkakohteeksi suomalaistenkin keskuudessa. Väkiluvultaan maa on hieman Suomea pienempi, mutta maan pääkaupunki Zagreb on Helsingin kokoluokkaa. Maan valuutta on Kroatian kuna (HRK) ja kieli kroatia. Suomeen verrattuna hintataso on matala kuten monissa muissakin Etelä-Euroopan maissa.

Nähtävyydet

2010-luvulla Kroatia on noussut turistien tietoisuuteen rantakohteena ja Suomestakin löytyy useita matkanjärjestäjiä, jotka tarjoavat rantapaketteja Välimeren kauniille hiekkarannoille. Kesä on ehdottomasti paras (ja lämpimin) aika matkustaa, mutta toisaalta alku- tai loppukesästä pystyt välttämään suurimmat turistitungokset.

Rantojen lisäksi maalla on useita nimiltään suomalaiseen korvaan oudolta kuulostavia saaria, kuten Mljet, Krk ja Korcula. Yksi matkailijoiden ehdoton suosikki lomavaihtoehto on saarihyppely. Tämä sopii erityisesti niille matkailijoille, jotka eivät arvosta pelkkää auringossa kylpemistä.
Auringon ja kimmeltävän meren lisäksi Kroatiasta löytyy kulttuuria, elämyksiä ja kaunista luontoa. Vierailun arvoisia kohteita ovat esimerkiksi Plitvicen kansallispuisto, monet Rooman aikaiset rauniot ympäri rannikkoa ja Hvarin pienet kotoisat kylät. Pääkaupunki Zagreb jää usein turisteilta unholaan, mutta todellisuudessa se on muiden Euroopan pääkaupunkien tasolla kulttuuri-, museo- ja ruokatarjonnassa.

Dubrovnik

Suomalaisten suosima Dubrovnik on Välimeren rannalla sijaitseva vanhakaupunki, jonka kauniit rannat hurmaavat turisteja vuodesta toiseen. Kaupunki sijaitsee aivan Kroatian eteläisimmässä osassa ja tästä johtuen lämpöä riittääkin ympäri vuoden. Dubrovnik yhdistelee kaupunki- ja rantaloman parhaat puolet kulttuurielämyksiin ja shoppailuun. Kohteesta löytyy varmasti jotakin koko perheelle, suvulle ja ystäväpiirille.

Matkailusesongin aikana kaupunki täyttyy turisteista ja hinnat nousevat. Toisaalta myös kulttuuritapahtumia ja muita aktiviteettejä löytyy enemmän kuin esimerkiksi talviaikaan. Tärkein nähtävyys Dubrovnikissa on vanha muuri, joka ympäröi kaupunkia. Se tarjoaa upeat näkymät merelle ja kauniiseen vanhaan kaupunkiin. Jos muuri ei ole riittävän korkealentoinen elämys sinulle, kaupungin ylitse kulkee kaapelikärry, jonka kyydistä näet koko kaupungin yläilmoista.

Lennot Suomesta Kroatiaan

Kroatiassa on kaiken kaikkiaan 69 lentokenttää, joista pääsee kolmeen suorilla lennoilla Suomesta. Split, Pula ja Dubrovnik ovat Finnairin kausikohteita. Kun valitset kaupunkia, täytyy sinun pitää mielessäsi vuodenaika. Suorat lennot menevät tiettyihin kaupunkeihin vain tiettynä aikana vuodesta. Suorat lennot Kroatiaan ovat suhteellisen kalliita muihin Euroopan kohteisiin verrattuna. Yleensä hinnat pyörivät kahdensadan euron tienoilla.

Vaikka Zagreb onkin Kroatian pääkaupunki, ei sinne pääse tällä hetkellä suorilla lennoilla Suomesta. Jos lentokoneen vaihtaminen ei haittaa, voit lähteä seikkailemaan kauniiseen Zagrebiin Helsingistä. Lentoaika voi kuitenkin venähtää nopeasti monituntiseksi, joten muista valita lentosi tarkasti. Muita maininnan arvoisia kaupunkeja, joihin on helppo lähteä yhdellä vaihdolla Suomesta, ovat Zadar, Rijeka ja Osijek.

Lähde rantalomalle tai seikkailulle Kroatiaan etsimällä itsellesi parhaiten sopivat lennot sivumme hakutoiminnolla. Halusit sitten suorat lennot tai lennon vaihdolla, löydät varmasti haluamasi. Eroa massasta ja suunnittele lomamatka hurmaavaan Kroatiaan.