JapanJapani on historian ja hyvien tapojen täyttämä saarivaltio itä-Aasiassa. Suomalaiselle maa saattaa tuntua alkuun jännittävältä ja erilaiselta kaiken ihmispaljouden takia. Pelkästään maan pääkaupungissa Tokiossa asuu kaksinkertainen määrä ihmisiä verrattuna koko Suomen väkilukuun. Koko Japanissa taas on yli 370 miljoonaa asukasta, joista suurin osa asuu suurissa miljoonakaupungeissa.
Japanin rahayksikkö on jeni ja kaupankäynti maassa toimii pääosin käteisellä. Jopa suurissa kaupungeissa useimmat kaupat, nähtävyydet ja ravintolat eivät hyväksy pankki- tai luottokortteja. Vaihda siis tarpeeksi rahaa jo ennen matkaasi. Kannattaa myös tarkistaa majapaikan lähellä sijaitseva pankkiautomaatti hätätilanteen varalle. Luotettavat pankkiautomaatit sijaitsevat Japanissa yleensä postien yhteydessä.

Nähtävää

Japani tunnetaan monipuolisena maana, jolla on tarjota sekä historiaa ja uskonnollisia kohteita että lähes hullulta vaikuttavaa kulttuuria. Temppelit ja pyhäköt ovat normaali osa japanilaista katukuvaa ja kaikkien matkakohteiden suurimpien nähtävyyksien joukossa on vähintään yksi uskonnollinen kohde. Yhtä ylsiä kuin temppelit ovat kuitenkin hullut teemakahvilat, animehahmot ja muut Japanin erikoisuudet. Ehkä haluat viettää yhden yön kapselihotellissa, jossa huoneesi on vain sängyn kokoinen kapseli? Tai miltä kuulostaisi vierailu maid cafe -kahvilaan, jossa sisäkönasuihin pukeutuneet ylikohteliaat tytöt tarjoilevat kahvia ja yrittävät saada sinut hymyilemään? Japanissa kaikki on mahdollista.

Yksi suomalaisillekin tuttu puoli Japanissa on ruoka. Olemme kaikki varmasti maistaneet sushia tai nuudeleita. Paikallinen ruoka on kuitenkin myös paljon muuta. Yksi kokeilun arvoinen asia on yllättäen lähikaupoissa myytävä ruoka. Kylmähyllyistä saa niin nuudelipaketteja, friteerattuja ihmeellisyyksiä kuin sushiakin. Uusia makuja kannattaa maistella rohkeasti ja jos puikoilla syönti tuntuu vaikealta, monet ravintolat tarjoavat ulkomaalaisille mielellään lusikoita tai muita apuvälineitä. Älä pelkää kysyä apua, koska japanilaiset ovat erittäin kohteliaita ja ystävällisiä.

Tokio

Tokio on Japanin pääkaupunki ja suosituin matkakohde. Suurkaupunki on jakautunut moniin eri kaupunginosiin, joilla kaikilla on omat piirteensä ja nähtävyytensä. Jos aiot valita yhden kaupungin, joka tarjoaa sinulle mahdollisimman laajan Japanielämyksen, kannattaa lähteä juurikin Tokioon. Voit vierailla niin suurissa temppeleissä, kuten Senso-ji-temppelissä, kuin hulluilla värikkäillä ostosalueilla, kuten nuorison ja katumuodin suosimassa Harajukussa.

Lennot Japaniin

Japanissa on 175 lentokenttää, joista vilkkaimmat kansainväliset lentokentät ovat Narita International Airport, Kansai International Airport ja Chūbu Centrair International Airport. Näille kolmelle lentokentälle pääsee myös Suomesta kätevästi suorilla lennoilla. Suorat lennot Suomen ja Japanin välillä kestävät noin 9–10 tuntia ja hintaa niille kertyy yli 700 euroa. Toisaalta jos sinulla on onnea matkassa, lentolippuja löytää usein tarjous hinnoin jopa alle kuudensadan euron.
Suorien lentojen lisäksi Japaniin voi lentää vaihtolennoilla, jotka ovat yleensä muutaman sadan euron halvempia kuin suorat lennot. Huonona puolena tässä halvemmassa vaihtoehdossa on usein pitkäksi venyvä matkustusaika. Halvimpiin vaihtoehtoihin sisältyy usein kaksi vaihtoa ja yli vuorokausi matkustusta ympäri maailman.

Etsitpä sitten halpaa tai vaivatonta lentoa, voit löytää itsellesi sopivan vaihtoehdon käyttämällä hakutoimintoamme. Vertaile hintoja ja valitse sopivat matkustuspäivät. Kukapa ei haluaisi kokea mielenkiintoista ja kulttuuririkasta Japanin matkaa?