Fukuoka Japani
Fukuoka on melkein puolentoista miljoonan ihmisen kaupunki Japanin Kyushu-saaren pohjoisrannikolla. Kaupunki on vilkas turisti- ja bisneskohde, joten sen kautta on helppoa edetä muualle Japaniin tai Aasiaan. Toisaalta Fukuoka itsessään on kaupunki täynnä tekemistä ja näkemistä päivien ajaksi.

Kuten muuallakin Japanissa Fukuokan rahayksikkö on jeni. Luotto- ja pankkikortit eivät ole yleisiä Japanissa ja yhteiskunta toimiikin suurimmilta osin käteisellä. Vaihda siis rahaa koko matkan ajaksi ennen lähtöä tai etsi majapaikkasi lähellä sijaitsevan postin tiedot. Japanissa luotettavat pankkiautomaatit sijaitsevat postien yhteydessä.

Nähtävyydet

Fukuokan tärkeimmät nähtävyydet ovat Fukuoka-linna, Ohori-puisto ja Fukuoka-torni. Japanista puhuttaessa ruoka on tietenkin yksi tärkeimmistä ”nähtävyyksistä” ja Fukuokasta löytyykin paljon ruokapaikkoja sushista rameniin. Yksi ruokafanaatikkojen suosimista kaupungin osista on neonvalojen täyttämä Nakasu, jonka joenvarren kojuissa myydään herkullista katuruokaa.
Yksi asia, joka on tehnyt Fukuokasta tunnetun kohteen turistien keskuudessa, on kaupungin monet kiinnostavat festivaalit. Tunnetuimpia ja turisteja puoleensa vetävä tapahtuma on yli 700 vuotta vanha Yamakasa-festivaali, joka valtaa koko kaupungin kahden viikon ajaksi joka heinäkuu. Festivaalin aikana paikalliset pukeutuvat perinteisiin vaatteisiin ja kaupungissa järjestetään useita eri tapahtumia pitkin päiviä.

Kuten muukin Japani Fukuoka on täynnä temppeleitä ja pyhäkköjä, joissa matkailija voi käydä tutustumassa paikalliseen kulttuuriin ja uskontoon. Pienet suojelusamuletit ja ennustukset ovat varmoja hittituliaisia, jotka sopivat kenelle tahansa. Esimerkiksi Kushida Shrine ja Tochoji Temple ovat suosittuja kohteita, joihin voit tutustua rauhallisin mielin muiden ulkomaalaisten kanssa. Toisaalta jos kaipaat hieman paikallisempaa ja rauhallisempaa kokemusta, kannattaa poiketa pienemmissä temppeleissä, joita löytyy ympäri kaupunkia.

Lennot Fukuokaan Suomesta

Fukuokassa on yksi lentokenttä ’Fukuoka Airport’, joka on samalla Kyushu-saaren päälentokenttä. Kenttä on maailman kolmanneksi vilkkain yhden kiitoradan lentokenttä, joten vilinää ja vilskettä Fukuokassa riittää. Muista kuitenkin pitää mielessä, että Fukuokan lentokenttä sijaitsee asutusalueella, jonka takia sen lävitse ei kulje lentoja yöaikaan ilta kymmenen ja aamu seitsemän välillä.

Suomen ja Fukuokan välillä kulkee suoria lentoja vain osan aikaa vuodesta. Finnair on järjestänyt lentoja Helsingin ja Fukuokan välillä vuodesta 2016 alkaen ja tällä hetkellä ilman vaihtoa kohteiden välillä pääsee matkustamaan huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana. Muina aikoina vuodesta väli on helppo lentää esimerkiksi Tokion tai Etelä-Korean pääkaupunki Soulin kautta.
Kesäisin kulkevat suorat lennot kestävät noin kymmenen tuntia. Onneksi väliä kulkevat lentokoneet ovat moderneja ja mukavia kulkupelejä, jotka on varustettu elokuvilla ja muulla multimedialla. Välilaskun vaativissa lennoissa kestää kuitenkin kauemmin ja toisinaan matkustusaika saattaa venyä yli vuorokaudenkin mittaiseksi. Välilaskulennot ovat kuitenkin usein halvempia kuin yli 700 euroa maksavat suorat lennot.

Jos haluat lähteä nauttimaan kauniista Fukuokasta ja Japanin ainutlaatuisesta tunnelmasta, voit etsiä itsellesi sopivat lennot hakutoimintomme kautta. Löydät varmasti niin sopivan ajan kuin lentoreitinkin laajasta valikoimasta Helsingin ja Fukuokan välisille lennoille.