Osaka on Japanin toisiksi suurin kaupunki, josta löytyy niin perinteistä kulttuuria, suuria puistoa kuin moderneja pilvenpiirtäjiäkin. Kaupungissa asuu reilu 2,5 miljoonaa ihmistä. Ruoka on yksi Osakan tärkeimmistä turistimagneeteista ja kaupunkia kutsutaankin toisinaan Japanin keittiöksi. Edes aremman turistin ei kannata missata paikallisia katukeittiön herkkuja.
Japanissa rahayksikkönä toimii jeni, jota kannattaa vaihtaa runsaasti ennen matkaa. Osakassa kuten monissa muissakaan Japanin kaupungeissa ei käytetä pankki- ja luottokortteja vaan suurimmat osat kaupoista, nähtävyyksistä ja ravintoloista hyväksyvät vain käteisen. Jos et halua kuljettaa mukanasi paljon käteistä, muista tarkistaa lähimmän pankkiautomaatin sijainti ennen lähtöä. Yleensä luotettavimmat automaatit löytyvät postien yhteydestä.

Nähtävää

Osaka on historian ja nykyajan täyttämä kaupunki, joka tarjoaa jotakin kaikille. Keskusta on lukuisten ostoskeskusten täyttämä, jotka yhdistyvät toisiinsa maanalaisten käytävien ja ostonpaikkojen kautta. Osakan rautatieasema on hyvä paikka aloittaa seikkailu ympäri tätä monipuolista kaupunkia. Itse asemalla on monta ostoskeskusta, mutta sen kautta on helppo edetä joko kävellen, metrolla tai bussilla kaikkiin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Kävelymatkan päässä rautatieasemalta sijaitsee Umeda Sky Building eli suuri moderni pilvenpiirtäjä, jonka huipulla on suosittu näköalatasanne Floating Garden. Älä kuitenkaan hämäänny nimestä. Tämä paikka on ennemminkin kaunispaikka nähdä ympäröivä kaupunki ja sen nähtävyydet kuin oikea puutarha. Jos normaali näköalatasanne ei kiinnosta, löytyy Osakasta myös kaksi suurta maailmanpyörää, joista kaupungin näkee kauniisti erityisesti auringon laskun aikaan.

Jos historia ja kiinnostavat uskonnot ovat sinun juttusi, kannattaa suunnata itäiseen Osakaan. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on suuri alue, jolle sijoittuu Osaka Castle ja sitä ympäröivät puutarhat, museot ja muut nähtävyydet. Ympäri kaupunkia voit löytää pienempiä ja isompia temppeleitä sekä pyhäkköjä, joista Japani on tunnettu. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota punaisiin torii-portteihin, jotka ovat normaali näky japanilaisessa kaupungissa.
Pitkän nähtävyyksien täyttämän päivän jälkeen kannattaa suunnata syömään paikallista katuruokaa. Suosittu illanvietto alue on Dotonbori, joka tunnetaan kirkkaista neonvaloista, mielenkiintoisesta ruuasta ja suurista ihmismassoista.

Lennot Osakaan Suomesta

Osakassa sijaitsee kaksi lentokenttää: Kansai International Airport ja Osaka International Airport. Useimmat ulkomailta saapuvat matkustajalennot päätyvän Kansain lentokentälle, mutta muissa Japanin kaupungeissa lentoa vaihtavat saapuvat Osaka-lentokentälle, joka toimii kotimaan lentojen lentokenttänä. Kansai-lentokenttä sijaitsee keinotekoisella saarella Osakan vieressä.
Finnair lentää suoria lentoja Helsingistä Osakaan viikon jokaisena päivänä ympäri vuoden. Lennot lähtevät iltaisin ja saapuvat kohteeseen aamuisin kumpaankin suuntaan lentäessä. 9,5 tuntia kestävälle lennolle kannattaa keksiä paljon tekemistä, jos nukkuminen lentokoneessa ei tunnu oikealta vaihtoehdolta. Onneksi väliä lentävät koneet ovat moderneja ja tarjoavat matkustajille laajan valikoiman elokuvia ja sarjoja.

Osakaan pääsee myös vaihtolennoilla, jotka ovat usein yli 700 euroa maksavia suoria lentoja halvempia. Halvimmillaan hinnat saattavat olla jopa 500 euron luokkaa. Toisaalta halvan hinnan lisänä tulee pitkä matkustusaika. Osassa vaihtolennoista on monta vaihtoa ja ne saattavat venyä kestämään jopa yli vuorokauden.
Löydä omiin tarpeisiisi sopivat lennot sivustomme hakutoiminnosta. Löydä suorat tai vaihtolennot ja lähde nauttimaan mielenkiintoisesta Japanista kauniiseen Osakaan.