Tokio
Tokio tunnetaan sekä Japanin, että koko Aasian kummallisena keskuksena. Jo pelkän keskustan alueelle mahtuu ihmisiä melkein 14 miljoonaa, joka on koko Suomeen verrattuna yli kaksinkertainen. Koko kaupungissa, mukaan lukien sen laajalle alueelle levittäytyvät esikaupunkialueet, on yli 37 miljoonaa asukasta. Erityisesti kaupungin vilkkaimmilla alueilla, kuten Harajukussa ja Shibyassa, ruuhkat voivat tuntua jännittävältä vaihtelulta Suomen hiljaisuuteen.

Rahayksikkönä Tokiossa ja koko Japanissa on yen, jota täytyy vaihtaa jo ennen matkaa. Japani toimii pääasiassa käteisellä, joten muista vaihtaa tarpeeksi rahaa koko matkasi ajaksi. Toisinaan suuremmat kaupat hyväksyvät myös ulkomaalaisia kortteja, mutta pienemmissä puodeissa, kahviloissa ja ravintoloissa hyväksytään vain käteistä.

Nähtävää Tokiossa

Tokio on monien naapurustojen kaupunki, josta löytyy tekemistä laidasta toiseen. Yksi suurimmista eroista Suomen ja Japanin välillä on uskonto ja sen näkyvyys katukuvassa. Minne ikinä kuljetkaan Tokiossa tulet törmäämään pyhäkköihin ja temppeleihin. Myös kaupungin suurimmat nähtävyydet ovat uskonnollisia kohteita. Esimerkiksi Asakusassa sijaitseva Sensoji-temppeli on kohde, jota ei kannata missata matkalla Tokioon.

Toisaalta, jos uskonto tai edes kulttuuri ei kiinnosta, Tokiosta löytyy niin hulluja kuin hauskojakin kohteita. Erityisesti teemakahvilat, joita löytyy esimerkiksi kaupungin manga/animekeskuksesta Akihabaran kaupunginosasta, ovat tunnettuja ympärimaailman. Teemakahviloissa voit silitellä eläimiä pöllöistä kissoihin ja koiranpentuihin, tavata sisäkön asuihin pukeutuneita ylikohteliaita tarjoilijoita tai vaikkapa nauttia neonvärein koristellusta utopiaa muistuttavasta sisustuksesta. Tokiossa kaikki on mahdollista.

Paras aika vuodesta Tokion matkan suunnitteluun on kevät, kun kaupunki täytyy kauniista pinkeistä kirsikankukista. Tämä niin sanottu ”Cherry blossom season” on suosittua matkailuaikaa ja parhaat katselupaikat kuhisevatkin turisteja. Jos haluat liittyä näiden kaunista luonnonilmiötä ihmettelevien joukkoon, yksiä kaupungin tunnetuimmista paikoista ovat Shinjuku Gyoen -puisto, Imperial Palace -puutarha ja Ueno-puisto.

Lennot Tokioon Suomesta

Tokiossa on kaksi lentokenttää: Narita ja Haneda. Suomesta suoraa lähtevät lennot kulkevat Naritaan ja lentoyhtiönä toimii Finnair tai Finnairin kanssa yhteistyötä tekevä Japan Airlines. Hinnat vaihtelevat viidensadan ja kahdeksansadan euron välillä. Parhaat hinnat saa usein tapahtuvien alennusmyyntien aikana. Suora lento kestää noin kymmenen tuntia, joten kokeneemmankin lentäjän kannattaa varata mukaan paljon tekemistä. Onneksi nykyaikaiset koneet on varustettu henkilökohtaisilla näytöillä, joiden avulla matkustaja voi viihdyttää itseään katsomalla elokuvia ja sarjoja.

Suorien lentojen lisäksi Tokioon pääsee useilla erireittejä kulkevilla vaihtolennoilla. Nämä vaihtoehdot ovat yleensä hieman halvempia verrattuna suoriin lentoihin, mutta myös raskaampia ja pidempiä. Itsellesi sopivimmat lennot löydät sivustomme hakukoneen avulla. Etsi vain lennot kohteeseen Tokio ja valitse hinnaltaan tai reitiltään paras vaihtoehto.
Helsingin ja Tokion välillä kulkee suora ja vaihdollisia lentoja päivittäin ympäri vuoden, joten matkailijan on helppo valita haluamansa päivät. Suurin osa lennoista lähtee matkaan illalla paikallista aikaa ja palaa kohteeseen (Helsinkiin tai Tokioon) aamulla. Matkalle lähtijän täytyy siis varautua koneessa nukkumiseen ja luultavasti pieneen jet lagiin.